1981 yılı Kemah Köyleri Dostluk turnuvası
Yazan: nedim Tarih: 19 Ocak 2006 14:25:46
1981 Kemah K.D.Turnuvası ilk yıllarında olduğu gibi tüzük gereği,sırası gelen Hakbilir’e verilmişti.Ön çalışmalar başlamış,başvuru girişimleri sürerken,bir yandan da turnuvanın oynanacağı gün süratle yaklaşıyordu.Faaliyetler son aşamaya gelmişti ki iş izin alma gibi önemli sorunda takıldı kaldı.Genel kurul toplantılarının birinde turnuvanın artık bir köyün tertip edemeyeceği gerçeği ortaya çıkmış,bunun her köyden bir ya da birkaç kişi ile hem daha sağlıklı hem de her yıl artan takım sayısının doğuracağı ağır sorunları bir köyün üstünden kaldırmak daha istikrarlı bir yol olarak gözler önüne serilmiş oldu.

Yapılan çalışmalar ardından genel kurulca 8 kişilik bir ekip hem yeni bir tüzük hazırlamak hem de izin almak üzere görevlendirildi.Uzun bir çalışma ve verilen uğraşlar sonucu oynanabilir izin belgesi sıkıyönetim Halkla İlişkiler Şubesinden çıkmış oldu.Ön çalışmalar ekibi,genel kurulu toplantıya çağırarak turnuvanın başlayacağı günün tespiti istendi.


Bunun üzerine toplanan genel kurul,Orhan Bozdemir başkanlığında ve hemen her köyden bir temsilcinin bulunduğu Tertip Komitesi tarafından tüm hazırlıkların tamamlanarak 3 Mayıs 1981 Pazar günü açılışın yapılmasına karar verdi.Ve o muhteşem gün gelip çattı.


Haydarpaşa Lisesi sahası o gün binlerce Kemahlı ve kalabalık bir davetli tarafından dolup taşmıştı.Tüm takımlar hazırlıklarını tamamlamış olarak saat 11 de sahadaki yerlerini almışlardı.Hoparlörden yükselen anons üzerine nizami bir şekilde gösterilen yerlere ellerinde Türk bayrağı ve her köyün ismini taşıyan tabelalar olduğu halde başta klüp başkanları ardından tüm idareci ve futbolcular tek sıra düzeninde yerlerini aldılar.İstiklal Marşının okunması bir dakikalık saygı duruşu ve açılış konuşmaları izlendi.


Önce Sıkı Yönetim Basın ve Halkla ilişkiler şube müdürü Hava Kurmay Albay Burhan Özkan’ın Kıymetli Kemahlılar,Atatürk’ün 100. doğum yılı münasebeti ile düzenlediğiniz bu turnuvayı dilerim ki 200. yıldönümüne dek sürdürürsünüz,diye başladığı konuşmayı sırası ile Federasyon başkanı Sinan Birdal,Tertip Komitesi başkanı Orhan Bozdemir ve genel kurul adına ise 2.başkan Ali Rıza Bozpınar’ın halka ve sporculara yönelik konuşmaları izledi. Konuşmaların ardından sahaya inen davul zurna eşliğinde önce başkanlar,ardından diğer idareci ve sporcuların tam bir dostane hava içinde elele,kolkola vererek çektikleri halay izledi.


Bu mutlu günde hemşerilerimiz “Allah’ım bu ne muhteşem bir tablo Bir Kemahlı olarak gururlanmak, övünmek,dahası mutlulukların en anlamlısı olan dostluğu tatmak ne güzel” demekten kendilerini alamıyorlardı.


Her yıl duyulan ilgi takım sayılarının artmasına sebep olmuş, geçen yıl 13 takım iştirak ettiği halde bu yıl tam 17 takım katıldı.Bu artan sayı saha yetersizliği ve gün önemi bakımından bu yıl turnuvanın iki grupta yapılmasına neden oldu. Çekilen kuraya göre, Doğanbeyli, Cevizlik, Kerer, Bozoğlak, Özdamar, Seringöze, Karadağ, Gediktepe ve Eskibağlar A Grubunu, Kardere, Taşbulak, Ayranpınar, Hakbilir, Muratboynu, Tan, Ağaçsaray ve Koruyolu ise B grubunu oluşturdu.


1981 Kemah K.D.Turnuvası bu yıl her iki grupta yapılan kaliteli maçlar ve atılan birbirinden güzel tam 189 golle son buldu.A Grubu güçlü ekiplerin sayısının fazlalığı ile dikkatini çekerken,B Grubunda ise aksine denk kuvvetlerin mücadele içinde geçti.


A Grubu Lideri Cevizlik namağlup şampiyon olurken Doğanbeyli ikinci,Kerer ise 3.oldu.


B grubunun ise sürprizler birbirini izledi.Karderespor aldığı beraberlik maçları ve şansının yaver gitmesi ile birinci,Taşbulak 2.,Ayranpınar 3. oldu.

Finaller ve ödül dağılımı:

Finalistlerin belirlenmesinin ardından Ramazan’ın araya girmesi dolayısı ile finaller bir süre sonra gene Haydarpaşa Lisesi sahasında oynanan maçlarla noktalandı.Her iki grubun birincileri turnuva 1.cilik ve 2.cilik için grup ikincileri ise 3.lük ve 4.cülük için karşı karşıya geldiler.Şampiyonluk maçında Ekrem’in attığı tek golle Cevizlik namağlup şampiyon,Kardere ikinci oldu.Grup ikincileri arasında oynanan maçta ise Doğanbeyli Bekir’in attığı golle Taşbulak’ı 2-0 yenerek 3.oldu.Taşbulak takımı dördüncülük kupasını aldı.


Diğer ödüller ise sahiplerini şöyle buldular: A Grubu gol kralı:Osman Hançer(Cevizlik) B grubu gol kralı:Oktay Özkan(Tan) A grubu an az gol yiyen kaleci:Yusuf Hançer B grubu en az gol yiyen kaleci :Suat Yenigün.En centilmen kaptan ödülü ise Doğanbeyli’den Yusuf Sevimli layık görüldü.

Yazan :Hasan Uzunkaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *